Direct contact? Bel: +31(0)88 - 8910019

HomeNieuws

Nieuws 

17 februai 2020

Samenwerking tussen VUmc en Gender Clinic

Gender Clinic heeft een samenwerkingsovereenkomst met het VUmc rondom zorg voor transgenderpersonenen. De samenwerking is gericht op het reduceren van de wachttijd voor bepaalde chirurgische ingrepen. Indien er een indicatiebesluit is afgegeven door de VUmc bestaat de mogelijkheid om voor bepaalde ingrepen geopereerd te worden bij Gender Clinic. Op dit moment worden er voornamelijk mastectomiën uitgevoerd. â€‹Maar ook borstvergrotingen en secundaire correcties aan het genitaal en de borst kunnen gedaan.

Klik hier om het bericht van het Vumc te lezen.

--------------------------------------------------------------------------

23 oktober 2019

Persbericht Opening Gender Clinic

Gender Clinic is een chirurgische kliniek voor transgenderpersonen die, na het psychologische en eventueel hormonale traject, op zoek zijn naar hoogwaardige en persoonlijke chirurgische zorg. Vanwege de lange wachtlijsten voor operaties in andere centra is besloten om Gender Clinic op te richten en om ons volledig in te zetten om “sneller” en “eerder” te kunnen helpen. We streven ernaar hiermee ook een bijdrage te leveren aan het reduceren van psychische nood die soms kan ontstaan bij het vooruitzicht van een jarenlange wachtlijst.

Op dit moment kunnen transgenderpersonen bij Gender Clinic terecht voor de borst chirurgische ingrepen en secundaire correcties na eerdere ingrepen aan borst en genitaliën.

In de afgelopen maanden hebben wij met meerdere zorgverzekeraars afspraken gemaakt en recent is ook VGZ, als grote zorgverzekeraar, ingestapt om gezamenlijk het terugdringen van de wachtlijsten gestalte te geven. Ook VGZ ziet het belang en de urgentie van het sneller beschikbaar stellen van de meest gewenste chirurgische ingrepen voor transgenderpersonen.

Het team van Gender Clinic, gespecialiseerd in Plastische Reconstructieve Genderchirurgie staat onder leiding van Dr. Mark-Bram Bouman (tevens verbonden aan het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC (VU)). Onze cliënt-coördinatoren begeleiden de mensen met veel persoonlijke aandacht en bieden ook hulp bij het aanvragen van de subsidie voor een borstvergroting. Genderteams uit andere centra nodigen wij van harte uit cliënten door te verwijzen als dat voor hun traject wenselijk is. Gender Clinic is de eerste zelfstandige chirurgische kliniek in Nederland die zich specifiek richt op transgenderpersonen. Gender Clinic is gevestigd in Bosch en Duin en heeft ook een polikliniek in Haarlem.