Direct contact? Bel: +31(0)88 - 8910019

HomeOns teamProf. dr. Mark Bram Bouman

Prof. dr. Mark Bram Bouman | Plastisch Reconstructief Gender Chirurg

Prof. dr. Mark Bram Bouman

Prof. Dr. Bouman voert sinds 2003 gender chirurgische geslachtsingrepen uit en is zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de genderzorg. Dr. Bouman heeft veel ervaring en kennis met transgender personen en hanteert een laagdrempelige aanpak waarbij het uitspreken van verwachtingen en wederzijds respect worden nagestreeft.

In 2017 rondde dr. Bouman zijn promotie-onderzoek af met uitsluitend vaginoplastiek en in het bijzonder de darmvaginoplastiek als speerpunt. Samen met een gespecialiseerd laparoscopisch chirurg introduceerde hij de Total Laparoscopic Sigmoid Vaginoplasty als een chirurgisch concept. U kunt de lijst met publicaties vinden op: www.ncbi.nlm.nih.gov

Dr. Bouman is zeer ervaren in het uitvoeren van borstvergrotingen en borstamputaties voor transgender personen. Hij voerde de afgelopen jaren honderden dubbelzijdige borstamputaties uit.

Naast zijn werk bij de Gender Clinic, is hij hoofd van de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie, en bestuurslid van het Expertisecentrum Genderdysforie in het UMC Amsterdam.

Zijn doel is om voor zo veel mogelijk mensen toegang te krijgen tot de best mogelijke chirurgie.

BIG nummer: 19048945501