HomeOver onsCovid-19

Covid-19 maatregelen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de maatregelen die gelden bij een bezoek aan Gender Clinic. 

Triage in het kader van COVID-19

Bezoekers polikliniek (ingang aan achterzijde van het pand) 

Alle controle afspraken en intakes vinden zoveel mogelijk online (beeldbellen) of telefonisch plaats. In sommige gevallen is het echter nodig om u fysiek te zien. Houdt u dan rekening met het volgende: Volwassenen mogen geen begeleider mee naar binnen nemen. We kunnen dit gezien de kleinschaligheid van onze kliniek, niet goed begeleiden op 1,5 meter. Minderjarigen en hulpbehoevenden mogen 1 begeleider meenemen. In voorkomende gevallen kunt u verzocht worden even buiten te wachten. Bij binnenkomst draagt u een mondkapje en desinfecteert u uw handen. Medewerkers zullen u niet de hand schudden. U wordt verzocht in de wachtruimte plaats te nemen. U wordt daar opgehaald door de arts. 

Test- en vaccinatie regels OK complex (ingang aan voorzijde van het pand)

In het kader van uw en onze veiligheid binnen onze kliniek ontvangen wij op het OK complex alleen patiënten die een QR-code laten zien die aangeeft of u gevaccineerd, hersteld of getest bent. Voor begeleiders van minderjarige patiënten geldt hetzelfde. Indien u geen dergelijke QR-code heeft, bent u verplicht bij ons een COVID-19 test af te nemen. U (en uw evt. begeleider) meldt zich in dat geval 15 minuten eerder dan de meldingstijd (geldt niet voor de patiënten die zich om 7:00 uur moeten melden). De kosten hiervoor bedragen € 20 euro per test, contant te voldoen aan de balie. Er wordt dan met een wattenstaafje slijm uit de neus afgenomen. Bij een positieve uitslag krijgt u het advies om naar de GGD te gaan en wordt de afspraak of operatie geannuleerd.

Volledige vaccinatie:  U dient dan minimaal 1 week voor de operatie de laatste injectie te hebben gekregen. 

Begeleiding- en bezoekregels OK complex 

Als u volwassen bent, geldt dat u op de dag van operatie alleen naar binnenkomt (zonder begeleiding). Bij binnenkomst dient u een mondkapje te dragen en uw handen te desinfecteren. Na de operatie is geen bezoek toegestaan. Op de verpleegafdeling kunnen we dit namelijk niet goed begeleiden met 1,5 meter. Voor 16 en 17- jarigen gelden de regels zoals vermeld in de folder 'Regels begeleiding minderjarigen'.

Indien u niet in de kliniek overnacht, wordt uw contactpersoon na de operatie gebeld (of u belt zelf) om aan te geven hoe laat u opgehaald kunt worden. 

Basisregels

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand. 
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Meer informatie

Wij houden de komende periode alle adviezen en richtlijnen in de gaten en heroverwegen dan op basis hiervan. Voor alle geldende maatregelen en richtlijnen verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.

+31(0)88 - 8910019
info@genderclinic.nl