Direct contact? Bel: +31(0)88 - 8910019

HomePrijzen en vergoeding

Prijzen en vergoedingen

Vergoeding mastectomie door zorgverzekeraars

Gender Clinic bevindt zich in opstartende fase. Met een groot aantal zorgverzekeraars zijn de contracten inmiddels rond. De volgende zorgverzekeraars vergoeden de mastectomie bij Gender Clinic. Voorwaarde is dat er een indicatie voor de ingreep is vanuit Amsterdam UMC, UMC Groningen of Genderteam Zuid Nederland*. 

  • ASR

  • CZ

  • VGZ. Hieronder vallen VGZ zelf, Bewuzt, IZA, VGZvoordeZorg, Univé, UMC, Zekur, Zorgzaam en SZVK. 

  •  gesprekken met Zilveren Kruis staan gepland in de maand oktober 2019.

Vergoeding borstvergroting transvrouwen

Sinds 1 februari 2019 is er een subsidieregeling beschikbaar voor borstvergroting voor transgender vrouwen. De hoogte van de subsidie is € 3.830,-. Lees hier of u voor deze subsidie in aanmerking komt en om de subsidie aan te vragen. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag. Wij kunnen zelfs de volledige aanvraag namens u indienen. Neemt u gerust contact op via 088 - 891 00 19 of stuur een email naar info@genderclinic.nl

Vergoeding secundaire correcties

Een groot deel van secundaire correcties wordt vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen moet hiervoor een machtiging worden aangevraagd bij uw verzekeraar. Na het consult bij de arts zullen wij de machtiging indien van toepassing opvragen.