Direct contact? Bel: +31(0)88 - 8910019

HomePrijzen en vergoeding

Prijzen en vergoedingen

Gender Clinic heeft in 2020 contracten met onderstaande verzekeraars:

Zilveren Kruis * VGZ CZ
Pro Life IZZ CZ
Interpolis IZA OHRA
FBTO UMC  
Avéro Achmea Univé  
One Underwrting Health Zekur  
De Friesland Bewuzt  
     
VRZ Menzis  ASR
Zorg en Zekerheid HEMA Ditzo
Eno Ander zorg De Amersfoortse
ONVZ    
     
CaresQ DSW  
Promovendum DSW  
National Acadamic inTwente  
Besured Stad Holland  
IptiQ    
AON    
Aevitea    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwijsroutes

Mastectomie

De verwijsroutes verschillen per verzekeraar. Hieronder een overzicht van de geaccepteerde verwijzingen per verzekeraar. 

Verzekeraar VUmc GZN** UMC Groningen Overige verwijzers met screening*** door GZN
VGZ ja ja ja  
CZ ja ja ja  
ASR ja ja ja ja
Menzis ja ja ja  
ZK ja ja ja ja
VRZ ja ja ja ja
CaresQ ja ja ja ja
DSW ja ja ja ja

**Gender Clinic heeft een samenwerkingsovereenkomst met Genderteam Zuid Nederland (GZN)*. GZN is in februari 2017 opgericht door Psychologenpraktijk OOG en de Mutsaersstichting in Venlo. GZN werkt met een gespecialiseerd team dat psychologische zorg biedt aan jong volwassenen die worstelen met hun gender-identiteit. Een verwijzing vanuit GZN wordt door alle zorgverzekeraars waar Gender Clinic een contract mee heeft, geaccepteerd.

***Cliënten met een verwijzing vanuit een andere GGZ aanbieder (NIET zijnde AmsterdamUMC, GZN zelf of UMCGroningen) die een beroep willen doen op Gender Clinic kunnen door ons aan GZN worden verwezen voor dossierverificatie en screening. Een dergelijke verwijzing met screening wordt NIET geaccepteerd door VGZ en CZ.  

Vergoeding borstvergroting transvrouwen

Sinds 1 februari 2019 is er een subsidieregeling beschikbaar voor borstvergroting voor transgender vrouwen. De hoogte van de subsidie is € 3.830. Lees hier of u voor deze subsidie in aanmerking komt en om de subsidie aan te vragen. 

De kosten voor een borstvergroting bij Gender Clinic zijn € 3.830. Het subsidiebedrag is dus gelijk aan de kosten waarvoor u bij ons terecht kunt voor het hele traject bestaande uit:

  • intake bij de chirurg,
  • de ingreep zelf 
  • twee nacontroles.

Voor de intake bij de chirurg vragen wij € 100 'borg'. Deze borg wordt verrekend met het totale bedrag, op het moment dat u besluit bij ons geopereerd te worden. U krijgt dan een factuur a € 3.730, voorafgaand aan de ingreep.

Heeft u hulp nodig bij de subsidie aanvraag? Wij helpen u graag. Wij kunnen zelfs de volledige aanvraag namens u indienen. Neemt u gerust contact op via 088 - 891 00 19 of stuur een email naar info@genderclinic.nl

Vergoeding secundaire correcties

Secundaire correcties zijn kleinere ingrepen na een eerdere genderbevestigende operatie. Denk hierbij aan een correctie van een tepelhof of correcties van de vulva na een vaginaplastiek, zoals een plasbuiscorrectie
of aanpassingen aan de schaamlippen. Een groot deel van secundaire correcties wordt vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen moet hiervoor een machtiging worden aangevraagd bij uw verzekeraar. Na het consult bij de arts zullen wij de machtiging indien van toepassing opvragen.