HomeOns teamMark-Bram Bouman

Mark-Bram Bouman | Plastisch Reconstructief Gender Chirurg / Medisch Directeur

Mark-Bram Bouman
BIG-nummer: 19048945501

Prof. Dr. Bouman voert sinds 2003 gender chirurgische geslachtsingrepen uit en is zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de genderzorg. Dr. Bouman heeft veel ervaring en kennis met transgender personen en hanteert een laagdrempelige aanpak waarbij het uitspreken van verwachtingen en wederzijds respect worden nagestreefd.

In 2017 rondde dr. Bouman zijn promotie-onderzoek af met uitsluitend vaginoplastiek en in het bijzonder de darmvaginoplastiek als speerpunt. Samen met een gespecialiseerd laparoscopisch chirurg introduceerde hij de Total Laparoscopic Sigmoid Vaginoplasty als een chirurgisch concept. U kunt de lijst met publicaties vinden op: www.ncbi.nlm.nih.gov

Dr. Bouman is zeer ervaren in het uitvoeren van borstvergrotingen en borstamputaties voor transgender personen. Hij voerde de afgelopen jaren honderden dubbelzijdige borstamputaties uit.

Naast zijn werk bij de Gender Clinic, is hij hoofd van de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie, en bestuurslid van het Expertisecentrum Genderdysforie in het UMC Amsterdam. 

In maart 2023 konden wij dr. Bouman feliciteren met zijn benoeming tot professor in de plastische chirurgie. Het hoogleraarschap met specialisatie in genderchirurgie is uitzonderlijk en hij inspireert ons met zijn toewijding aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.

Zijn doel is nog steeds om voor zo veel mogelijk mensen toegang te krijgen tot de best mogelijke chirurgie.

BIG-nummer: 19048945501 
AGB-code: 03004310


+31(0)88 - 8910019
chirurgie@genderclinic.nl
Patiëntenportaal