HomeOver ons

Over ons

Gender Clinic is opgericht in 2019 door Sandstep Healthcare in samenwerking met gemotiveerde medisch specialisten. Gender Clinic biedt behandelingen op het gebied van transgender zorg met ervaren specialisten, met het doel om de wachttijden te reduceren. Gender Clinic werkt binnen een netwerk van andere transgenderzorgaanbieders. Het streven van Gender Clinic is om zorg zo veel mogelijk op de juiste plek te organiseren. 

Visie

Gender Clinic biedt psychologische, endocrinologische en chirurgische zorg voor transgender personen met de volgende uitgangspunten:

  • Onderscheidende behandelingen door superspecialisatie en focus van artsen
  • Wachttijden reduceren
  • Een gender sensitieve organisatie zijn met oog voor erkenning van transgender personen
  • Hoog gespecialiseerde artsen binnen de genderzorg en middels fellowships de capaciteit uitbreiden
  • Taakherschikking middels inzet van physician assistents voor bijvoorbeeld groepscounseling. Dit moet leiden tot goede toegankelijkheid van zorg met individuele aandacht, die betaalbaar blijft
  • Nauwe samenwerking met Amsterdam UMC

Zorgaanbod

Bekijk hier het volledige zorgaanbod van Gender Clinic:

No Show beleid

Gezien de enorme hoeveelheid mensen die transgenderzorg wensen, zijn wij strikt in het nakomen van afspraken. Bent u verhinderd? Geeft dit minimaal 2 werkdagen van te voren aan ons door. Dan kan er door ons een andere client op uw plaats ingepland worden. Bij afwezigheid zonder tijdig aangeven, brengen wij u telkens € 85 in rekening. Bij 3 keer afwezigheid zonder tijdig aangeven, kunt u niet meer bij ons terecht. Dan schrijven wij u uit en vullen wij uw behandelplaats met een andere client. 

Ervaringen

Hieronder ziet u de meest recente waarderingen van eerdere cliënten en patiënten van Gender Clinic. Zij hebben hun beoordeling achtergelaten op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is onderdeel van Patiëntenfederatie Nederland. Bent u patiënt bij ons (geweest) en wilt u ons waarderen? Klik dan op de button hieronder. 

Deel uw waardering

Jouw persoonlijke gezondheidsomgeving

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waarin je gratis een kopie kunt ophalen van je medische gegevens. Vaak kun je ook gegevens over jouw gezondheid toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of gewicht. PGO's zijn nieuw en er zijn verschillende PGO’s waar je uit kunt kiezen.

Met een PGO staan steeds meer gegevens over je gezondheid op één plek. Zo krijg je meer grip op je gezondheid.

Ontdek wat er al kan. 

Meer informatie

Cliëntenraad

De niet medische belangen van de cliënten van de onder Sandstep Healthcare vallende klinieken, worden vooralsnog behartigd door een centrale cliëntenraad. Deze centrale cliëntenraad kan gevraagd en ongevraagd advies geven aan directie en staf over alle voor cliënten relevante onderwerpen binnen de klinieken.

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad komt periodiek bijeen en buigt zich over thema’s en vragen welke zijn aangedragen door cliënten, directie en/of staf of door de raad zelf. Voorbeelden zijn klanttevredenheidsonderzoeken, implementatie van nieuwe methodes of middelen, verbouwingen, benoemingen en organisatorische c.q. juridische wijzigingen in de organisatie van Sandstep Healthcare Klinieken. De cliëntenraad ondersteunt met zijn mening en adviezen cliënten, directie en medewerkers, waarbij het cliëntenbelang steeds centraal staat.

Bent u enthousiast?

 Als u vragen heeft voor de cliëntenraad of als u onderwerpen heeft waar de cliëntenraad aandacht aan kan of moet besteden, neem dan contact met ons op via e-mail clientenraad@sandstephealthcare.nl

Contactgegevens

Gender Clinic 
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
088-8910019
info@genderclinic.nl

+31(0)88 - 8910019
info@genderclinic.nl
Patiëntenportaal