HomeOns teamNorah van Mello

Norah van Mello | Gynaecoloog / Fertiliteitspecialist / Endocrinoloog

Norah van Mello

Norah is een ervaren gynaecoloog met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van gynaecologische zorg en specifiek fertiliteitszorg voor transgender personen. Daarnaast is ze werkzaam als endocrinoloog.

Als transmasculien persoon kan het lastig zijn om toegang te krijgen tot gepaste zorg op het gebied van gynaecologie en vruchtbaarheid. Tegelijkertijd is counseling op dit gebied vaak een voorwaarde voor behandelingen in het kader van de transitie. Norah kent dit spanningsveld, en kan deze cliënten voorlichten en begeleiden. Ook bij andere vragen die het gynaecologisch spectrum betreffen, kan Norah bijdragen aan het welzijn van onze cliënten.

Norah is per 1 mei 2023 gestart bij Gender Clinic. Daarnaast werkt ze sinds 2016 als stafgynaecoloog voor het Expertisecentrum Genderdysforie, Amsterdam UMC, locatie VUmc, als chirurg, endocrinoloog en fertiliteitsconsulent. Ze startte daar speciale vruchtbaarheidsbegeleiding voor transgenders. Ze stond aan de wieg van de ontwikkeling van een online Keuzehulp voor fertiliteitspreservatie. Ze is co-promotor van vier promovendi allen binnen het domein van transgenderzorg, fertiliteit en gynaecologie. Ze zette internationale samenwerkingsverbanden op, was co-auteur van het hoofdstuk over vruchtbaarheid en voortplanting voor de zorgstandaarden van de World Professional Association for Transgender Health (WPATH), en was uitgenodigd als spreker voor het Year in Review on Reproductive Health bij de European Proffesional Association for Transgender Health (EPATH) 2021.


+31(0)88 - 8910019
endocrinologie@genderclinic.nl
Patiëntenportaal