HomeOver onsNieuwsGender Clinic breidt aanbod chirurgische ingrep...

Gender Clinic breidt aanbod chirurgische ingrepen uit

Gender Clinic breidt aanbod chirurgische ingrepen uit

Vanaf 1 augustus 2022 kunnen cliënten terecht bij Gender Clinic in Bosch en Duin (Zeist) voor verwijdering van baarmoeder en eierstokken. Gender Clinic heeft twee ervaren gynaecologen aangetrokken, die deze operaties gaan uitvoeren. Hiermee realiseert de kliniek een belangrijke uitbreiding van het aanbod geslachtsbevestigende ingrepen voor transmannen.

Konden transgender personen in hun proces naar vermannelijking bij Gender Clinic al een mastectomie en secundaire correcties laten verrichten, vanaf 1 augustus 2022 breidt de kliniek het chirurgische aanbod uit met een hysterectomie (baarmoederverwijdering) in combinatie met tubectomie (eileider verwijdering) en eventueel ovariectomie (eierstokverwijdering).

Tot welke operatie wordt besloten hangt af van waar de cliënt zich in het spectrum naar vermannelijking het beste bij voelt en mogelijke fertiliteitswens in de toekomst.

De gynaecologen

Vanaf juli zijn cliënten welkom op de polikliniek, waar dr. Hans Trum en dr. Tycho van Meer hen voorlichting geven over de best passende hysterectomie operatie en vervolgens een op maat gemaakt behandelplan opstellen.

‘Transgenderzorg heeft mijn mensbeeld verbreed’, zegt dr. Hans Trum. ‘Ik vind het ongelooflijk interessant en wil me hier nog jaren in blijven verdiepen. Door een optimale samenwerking tussen alle ketenpartners binnen de transgender zorg, kunnen we de follow-up van patiënten goed monitoren en onderzoek blijven doen.’ Ook dr. Tycho van Meer kijkt er naar uit bij Gender Clinic aan de slag te gaan. ‘Transgenderpersonen hebben al een heel lang en intensief traject achter de rug, voordat ze bij ons komen. Ik vind het waardevol om mijn kennis van de minimaal-invasieve gynaecologische behandelingen ook op operaties bij transmannen toe te passen. Als duidelijk is welke ingreep wenselijk is, dient deze met minimale invasieve chirurgie goed en veilig uitgevoerd te worden.

Hans Trum is gynaecoloog sinds 1996 en voert vanaf 2010 ook gender chirurgische geslachtsingrepen in het VUmc uit. Naast Gender Clinic is hij ook werkzaam als gynaecologisch oncoloog in het AVL. Tycho van Meer rondde in 2009 zijn specialisatie tot gynaecoloog af bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij specialiseerde zich verder in de minimaal-invasieve gynaecologische behandelingen (opereren via kleine openingen). Naast Gender Clinic werkt hij bij de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar.

+31(0)88 - 8910019
info@genderclinic.nl
Patiëntenportaal