HomeOver onsNieuwsMinister Ernst Kuipers bezoekt Gender Clinic

Minister Ernst Kuipers bezoekt Gender Clinic

Minister Ernst Kuipers bezoekt Gender Clinic

Op maandag 27 juni bracht Ernst Kuipers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een werkbezoek aan Gender Clinic, dé kliniek voor transgenderzorg, in Bosch en Duin. Thema's van het bezoek waren de successen en uitdagingen binnen de Nederlandse transgenderzorg.

De reden voor het bezoek van de Minister aan Gender Clinic, is omdat hij meer wil weten over transgenderzorg, hij geïnteresseerd is in de netwerkzorg die wij leveren en benieuwd is naar de ervaringen rondom decentraliseren van deze zorg in samenwerking met partners zoals het Amsterdam UMC locatie VUmc en Genderteam Zuid Nederland. Tijdens het werkbezoek zijn deze thema’s besproken door middel van presentaties en speeddate sessies, met onder andere twee Gender Clinic cliënten.

Wachtlijstuitdagingen

Kwartiermaker Michiel Verkoulen gaf een duidelijke presentatie over de wachtlijstuitdagingen. De capaciteit is uitgebreid maar de vraag stijgt sneller dan het aanbod. Thomas Steensma gaf daarna een presentatie over de mogelijke oplossingsrichtingen waar Gender Clinic aan werkt. Alles vanuit het oogpunt "juiste zorg op de juiste plek".  

Netwerkzorg

Om de minister een volledig beeld van het transgender zorglandschap te schetsen, waren naast collega’s van Gender Clinic en cliënten ook Michiel Verkoulen en Marike Ulehake (Kwartiermakers transgenderzorg), Annelijn Wensing (voorzitter van het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie bij het Amsterdam UMC) aanwezig tijdens het werkbezoek. Genderteam Zuid Nederland kon helaas niet aanwezig zijn door ziekte.                      

 

Sofie Middelhoff, algemeen directeur Gender Clinic:

“Met het bezoek aan Gender Clinic geeft de Minister een krachtig signaal af voor het belang van goed georganiseerde transgenderzorg.”

Krachtig signaal

We kijken terug op een waardevolle middag waarbij we een goed beeld hebben kunnen schetsen van de uitdagingen en successen binnen de transgenderzorg. Sofie Middelhoff: “Met het bezoek aan Gender Clinic geeft de Minister een krachtig signaal af voor het belang van goed georganiseerde transgenderzorg.”

 

+31(0)88 - 8910019
info@genderclinic.nl
Patiëntenportaal