HomeOver onsNieuwsWachten op zorg, wat doet dat met een mens

Wachten op zorg, wat doet dat met een mens

Wachten op zorg, wat doet dat met een mens

Fotograaf Prins de Vos brengt met de fotoreeks On Hold trans personen in beeld die al jaren wachten tot ze in aanmerking komen voor zorg. Wat doet dat met een mens? ‘Ik trok het niet meer. Ik dacht: ik moet beginnen met leven.’

Al een hele tijd was fotograaf Prins de Vos met het onderwerp wachttijden in de transgenderzorg bezig; de fotoreeks On Hold vloeide voort uit die frustratie. “Veel vrienden en bekenden van me staan op een wachtlijst. Ineens viel bij mij het kwartje: ik moet deze groep in beeld brengen. Veel mensen lezen weleens over die wachttijden, maar dan blijft het abstract: ‘De wachttijd bedraagt drie jaar’. Als je ziet hoe groot en gevarieerd de groep mensen is om wie het gaat, en wat het wachten met hen doet, dringt de ernst van de zaak pas echt tot je door.”

Voor de fotoreeks wil De Vos, die zelf agender is (een genderidentiteit die zich kenmerkt door het ontbreken van een ­gender) in totaal veertig mensen portretteren. Op het moment van schrijven heeft die er vijftien voor de camera gehad.

Het hele artikel is te lezen in Het Parool.

+31(0)88 - 8910019
info@genderclinic.nl
Patiëntenportaal